Foder aktivering

Er du vant til at fodre din hund i sin madskål? Hvorfor ikke udfordre din hund, og lade den arbejde for sin mad?

Der findes utallige af måder man kan fodre sin hund på. Og er den madglad, er det en fantastisk måde at aktivere hunden mentalt, uden at det kræver meget.

Der findes utallige af forskellie typer af aktivitets ting som man kan fylde foderet i. Det kommer dog an på hunden, hvilken type du bør vælge. Selvom meget af det er lavet i hårdt plast - eller gummi, kan nogen hunde godt ødelægge det, og man skal derfor passe på med at efterlade hunden alene med det. Sværhedsgraden spiller også en rolle i om hunden vil arbejde for at få foderet ud, hvis opgaven er for svær risikere man at hunden mister motivationen. Derfor bør du tilvænne hunden til den nye måde at få sin mad på. Fx kan du starte med at lade noget af hundens tørkost ligge på jorden ved siden af mådskålen, for at se om hunden viser interesse for at spise det.

For mig er det altafgørende, at der er ro omkring fordring. Hunden gerne må bevæge sig rundt, men det skal ske i et roligt tempo, og ikke løbende rundt efter en foderbold der flyver afsted henover gulvet. Fodrer du på en hensigtsmæssig måde, vil du opleve at hunden, udover at den bliver mæt, også bliver mentalt stimuleret samtidig. Og hvilken hundeejer elsker ikke en glad og veltilfreds hund? :)

Så gem madskålen væk for en stund og giv din hund muligheden for at bruge sin fantastiske næse. 

 

Dogmaze er god til hunden som er meget madglad og har det med at sluge sin mad. 

Northmate aktivitetsmadskål er til den mere erfarne hund, der elsker at arbejde for sin mad.

Kong er rigtig god, da man kan fylde dem med vådfoder eller andet som din hund elsker. Og putter man den i fryseren, giver det aktivitet i lang tid for hunden.

Ditte fodres


At lade hunden lave lidt 'larm' imens den spiser, kan bl.a. give den lydsensitive hund følelsen af at have kontrol over situationen og dermed mindske frygt og stress.