Skriv en tekst her

Min baggrund

Da jeg var 13 år gammel, fik jeg mig egen første hund. En blanding af rottweiler og dobermann 6 uger gammel. Grando som jeg døbte ham, voksede sig til en kæmpe hund, med en del adfærdsproblemer såsom alene hjemme problemer og angstbider. Dengang forstod jeg ikke sammenhængen og troede det var mig der havde gjort noget forkert. Idag ved jeg bedre, og hvor vigtigt det er for en hvalp at blive hos sin mor indtil den er mindst 8 uger gammel, samt at kunne lokalisere smerter hos hunden i problemadfærd. Grandos historie endte trist, da jeg valgte at få ham aflivet efter at han havde bidt en mand alvorligt. Igennem mit liv, har det forfulgt mig, og er grobunden for min interesse for hundeadfærd og ikke mindst, hvordan jeg kan hjælpe hunde og deres ejere idag.

Jeg har siden 2002 arbejdet med primært hunde og katte på et dyreinternat.
Jeg har igennem årene haft rigtig mange dyr mellem hænderne. Dyr i alle størrelser, racer, aldre og med hver deres historie og personlighed. Det er indenfor hundeverdenen - især i forhold til adfærd, at min erfaring, interesse og viden ligger. At aflæse og forstå en hunds signaler, at skabe en god relation imellem mig og en skræmt hund, er en af mine fornemmeste opgaver.

I 2011 jeg startede på uddannelsen til examineret adfærdsrådgiver og intruktør hos Alpha Hundeadfærdscenter. En 3 årig uddannelse, som giver en solid teoretisk og praktisk viden omkring hundeadfærd, træning og problemløsning, som kan bruges i arbejdet med hunde på alle niveauer. Både den teoretiske og praktiske undervisning er udelukkende baseret på opdateret faglig viden samt grundigt undersøgte metoder. Jeg afsluttede min uddannelse i 2014, men jagten på viden og nyeste forskningsresultater stopper aldrig! Man lærer så længe man lever, både menneske og hund. Under uddannelsen købte jeg Grand Danois hvalpen Nanna, som skulle vise sig at være en god læremester på godt og ondt igennem hele forløbet. Mine evner for at hjælpe i forhold til angst for torden og fyrværkeri kom Nanna til gode.

I løbet af uddannelse stiftede jeg bekendtskab med den nyopstartet forening Trinintas, som uddanner psykiatriske servicehunde, en livsbekræftende opgave, som hjælper sårbare mennesker tilbage til et mere selvstændigt liv, hjulpet på vej af deres hund. Jeg forestår certificeringer af ekvipagerne, samt er træner for foreningen. Trinitas fusionerede i 2019 med Dansk Dyreværn Århus under brandet The Voice of Pets og skaber dermed endnu mere fokus på velfærd for mennesker og dyr.

I 2019 afsluttede jeg uddannelsen til fysiologisk hundemassør hos Magtor. En 1 1/2 årig uddannelse med over 100 hunde i hænderne. Dyrlægeeksamineret og med mit diplom i hånden, er jeg nu endnu bedre rustet til at hjælpe hundene der kommer min vej.

Udover at dele hus med katten Trille og labredorhvalpen Ditte, huser hjemmet min kæreste og vores to dejlige børn. Mine oplevelser som hundeejer, det gode og ikke mindst det svære, er erfaringer jeg tager med mig, hvilket gør det nemt for mig at relatere til mange af de problematikker man som hundeejer kan rende ind i.

Med NytHundeliv ønsker jeg at bidrage til at skabe de bedste forudsætninger for et godt og langt liv for hund og hundeejer sammen. 

Mød medarbejderne

medarbejder, nythundeliv, kat, mainecoon, redningskat, dansk dyreværn århus, the voice of pets

Trille

Trille er en meget vigtig de af medarbejderstaben, hun er den med det kølige overblik overfor nabolaget katte, eller hunde der kommer hjem i pleje. Og ikke mindst vores nye hvalp Ditte, som hun bidrager til med opdragelsen på en så fin nonverbal måde, at det er misundelsværdigt. 

Trille er redningskat, og blev som helt lille indleveret til intarnatet jeg arbejder på, sammen med sin forkomne mor og sine søskende.

Trille kalder jeg for min 'terapikat' fordi hun altid synes at vide, når jeg ikke har det godt. Så kommer hun helt hen til mig, og sidder og nedstirrer mig, indtil jeg begynder at fokusere på hende. En fantasisk evne for min pelsede ven, som jeg værdsætter utroligt højt.

medarbejder, labrador miljøtræning socialicering hundehvalp træning adfærd massage

Ditte

Ditte er det nyeste familiemedlem. Hun er en skøn lille fræk labrador pige, der holder os igang med sine daglige indslag. Det er min plan, at ligesom Nanna, skal Ditte på sigt hjælpe andre hunde som støttehund, i situationer hvor de kan have det svært. 

Indtil da bruger vi krudtet på den vigtige miljøtræning og socialisering, så hun har så mnge gode oplevelser at trække på, til når hun bliver ældre.

Jeg om nogen ved hvor hårdt det er at gå fra en god gammel hund, til en 8 ugers hvalp. Og jeg deler gerne ud af mine egen erfaringer som hjælp.

grand danois, medarbejder støttehund internats hund

Vi mindes Nanna

Verdens bedste Nanna har været med fra starten og har igennem årene hjulpet rigtig mange hunde tilbage på rette spor. Hunde der ikke turde gå ture, var bange for andre hunde, eller mennesker har Nanna med sit godmodige sind og ro, vist dem vejen. Nanna kæmpede sine egne kampe igennem livet, den største, var da hun snød døden, da vi med meget kort tid at spare, nåede til dyrlægen i rette tid, til at de akut kunne operere hende for en mavedrejning, noget en del grand danois desværre ender med at få - de fleste overlever ikke.

Og i en alder af 8 år forlod hun denne verden velvidende, at hun har betydet rigtig meget for os som familie som elskede hende over alt på jorden, og tog den svære beslutning i tide, imens hun stadig havde sin værdighed. Det varmer dog også at vide, at Nanna også har betydet rigtig meget for mange mennesker fra nær og fjern. Folk der normalt var utrygge omkring store hunde, fik den blive kæmpe altid omvendt. 

Du vil altid være savnet!